Alpe d’Huez 2013

In de laatste week van augustus was TeamTimmerman actief in en rond de Alpen. Vele cols zijn beklommen, zoals Col d’Ornon, Col du Telegraphe en Col du Galibier om er maar even een paar te noemen. Maar alle trainingen in die week en het afgelopen jaar waren eigenlijk allemaal bedoeld voor die ene dag. Die ene dag dat iedereen weer boven zich zelf uit zou stijgen. Zaterdag 31 augustus stond in het teken van de Alpe d’Huez!! Lopen, rennen, fietsen.1 keer, 2 of 3 keer, misschien wel meer??

De weersvooruitzichten waren eerst niet best, maar achteraf kunnen we zeggen dat de Franse Erwin Krol er behoorlijk naast zat. We hebben schitterend weer gehad en dat maakt het fietsen toch wel wat leuker. Vrijdag werd er door vele nog rustig aan gedaan. Even een klein rondje om het stuwmeer, de fiets schoonmaken en prepareren voor de grote dag, bijkomen van de tocht van donderdag. Dat waren wel een beetje de bezigheden opCamping Le Chateaude Rochetaillée Rond de klok van vijf uur werden de voorbereidingen getroffen voor het avondeten. Een heerlijke Italiaanse pasta als hoofdgerecht en het toetje bestond uit een pannenkoek met ijs. Stapelen, stapelen, het meest besproken woord van de afgelopen dagen. Het lichaam schreeuwde om koolhydraten, alsof het wist wat er de volgende dag stond te gebeuren.

Het bier bleef in de koelkast, de lichtjes werden gedoofd en de slaapzakken dichtgeritst. Het was al snel rustig op de camping. Achteraf bleek dat de meesten toch wel wat moeizamer hadden geslapen dan de andere nachten. Wellicht tot wat gespannen?

Zaterdag 31 augustus 06.00u, ik hoor een wekker…. Pfff dat is vroeg, wij gingen toch pas om 07.30u weg??? Oh ja, 3 teamleden uitzwaaien en succes wensen.Omdat ze meerdere beklimmingen willen doen vertrekken ze eerder naar de Alpe. Het is inmiddels tegen zevenen en het is weer tijd om te stapelen. Boterhammen, yoghurt met muesli, nog even een banaan. Ik krijg er niks meer bij.

  • 7.25u, verzamelen bij de receptie van de camping, de lucht is helder, maar het is nog wel fris. We zijn nog niet compleet, het wachten is op Hubert….
  • 7.31u, vertrek richting Bourg d’Oissans, de Alpe d’Huez komt letterlijk dichterbij. In het half uurtje fietsen komen we weinig verkeer tegen er wordt ook weinig gesproken, het is rustig…..
  • 8.05u, we zijn aan de voet van de Alpe’dHuez. Robert, Rosanne en Arjan, zijn dan al bezig aan de eerste beklimming, zij zijn immers eerder vertrokken.

Maar nu gaat het voor iedereen beginnen. Je hoort de kettingen ratelen, er wordt geschakeld naar het lichtste verzet. De eerste drie kilometer zijn gelijk zwaar, ruim 10%!!!
De kop is er af, 31 augustus is eigenlijk nu pas begonnen. TeamTimmerman strijdt deze dag voor de Stichting Kinderen van Timau. Met alle beklimmingen die vandaag gedaan worden kan een hoop geld opgehaald worden. Eind van de dag zullen we weten waar de teller op staat.

Iedereen rijdt zijn eigen tempo, het is ieder voor zich. Één voor allen en allen voor één.
Tijdens de eerste beklimming komen we de andere drie tegen, zij dalen af om aan hun tweede te beginnen. Rond de klok van tien uur zijn alle fietsers voor de eerste keer boven. Voor sommige is het gelijk ook de laatste.

Even rekken en strekken, eten, bidons weer vullen en afdalen. Op voor de tweede beklimming. Onderweg naar beneden komen we Edwin, Djuna, Ninja, en Kimora tegen. De wandelaars van TeamTimmerman zijn bezig met hun strijd tegen de berg.

Het is inmiddels een uur of drie en de meeste hebben hun beklimmingen er wel op zitten. Rosanne twijfelt of ze nog een vierde keer wilt gaan. Met deze vierde beklimming kan ze wel heel veel geld op halen voor het goede doel. Als Huib, Henk en Gerard aangeven dat ze met haar meegaan en iedereen bij elkaar blijft gaat ze de uitdaging aan. Robert gaat ook mee, hij gaat dan voor zijn vijfde keer en haalt daarmee ook veel geld binnen. Wanneer de groep van vijf afdaalt, is Arjan al bezig aan zijn vijfde keer Alpe d’Huez deze dag.

Enkele TeamTimmerman leden zijn alvast terug gegaan naar de camping om even tot rust te komen, de zon schijnt nog volop en het is eigenlijk een hele mooie dag, dus zoeken zij het zwembad op. Andere blijven boven om te wachten op diegene die nog op de top gaan komen. De eerste die nu boven komt is Arjan en hij besluit dat dit zijn laatste keer is voor vandaag. Het wachten is nu op de ‘groep Rosanne’. Het wachten gebeurt in goed gezelschap en met z’n allen( Mary-Jane, Nanda, Ada, Jan, Paul, Arjan , Ivo en Timo) is het eigenlijk best gezellig.

De zon doet nog steeds goed zijn best en het is dan ook warm boven. Rond half vijf besluiten Arjan,Timo en Ivo om af te dalen en de groep op te zoeken, op deze manier kunnen we ze een hart onder de riem steken. Een kilometer of 4 à 5 onder de top komen we ze tegen, gezamenlijk fietsen we de laatste 6 bochten van de Alpe d’Huez. Het ziet er echt geweldig uit, 8 blauwhemden trappen zichzelf omhoog. Er zijn bijna geen fietsers meer te bekennen, de Alpe’dHuez is even van TeamTimmerman. Om de ‘mind ‘ wat te verzetten is er onderweg een quiz gedaan. In elke bocht hangt een bordje met de naam van een wielrenner, die ooit een etappe heeft gewonnen op de Alpe d’Huez. Wie de naam en het jaartal kan noemen sprokkelt 50 cent bij elkaar voor het goede doel. Met Robert als quizmaster is er op deze manier al €10 opgehaald, Henk besluit dit bedrag te verdubbelen.

Bocht 4, het einde is in zicht… Toch nog even stoppen om de benen rust te gunnen. In bocht 2 zien we Paul staan en met zijn negenen gaat de tocht verder. We moedigen elkaar aan, kom op nog een paar meter, je kan het…. Bij de streep staan de anderen ons op te wachten. I did it, you did it, we did it!!

Wat een prestatie weer van iedereen. We dalen met zijn allen af en gaan op weg naar de camping. Aldaar wacht ons een heerlijk koud biertje, we hebben het verdiend. Het eten bestaat uit heerlijke pizza’s en wat patat, we lijken wel uitgehongerd, want al snel moeten er nog wat pizza’ s bijkomen, moeten we alweer stapelen??

Later op de avond komt Robert met een hele leuke mededeling, we hebben met z’n allen 49 beklimmingen gedaan en deze hebben tezamen ruim €2700 opgebracht. Er stond al €3350 op onze rekening, het totaal tot nu toe is dan al €6050!! Een mooie afsluiting van de dag. Dit heugelijke feit wordt gevierd en het bier en de wijn is niet aan te slepen. TeamTimmerman Alpe d’Huez 2013 zit erop. Wederom een geslaagd evenement. Fantastische prestatie’s op sportief en financieel gebied. Maar wij zijn nog niet klaar. Ons volgende evenement staat alweer voor de deur.

29 september organiseren wij, in samenwerking met Aalsmeer Fietst, Toer de Poel,een fietstocht met als thema: Fietsen rondom de Poel voor het goede doel. Er worden twee mooie route’s uitgezet van 40 kilometer en een van 100 kilometer. De opbrengst van deze fietstocht komt geheel ten goede aan de Stichting Kinderen van Timau. Inschrijven kan op de dag zelf en kost €5. De start en finish is bij Health & Sports Club op de Beethovenlaan 114 in Aalsmeer.

Tot de 29e!!

www.teamtimmerman.nl
www.facebook.com/teamtimmerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *