Het ontstaan van TeamTimmerman

Ik kom uit een groot en hecht Indisch gezin dat bestond uit 4 jongens en 4 meisjes. Als er in 2005 bij mijn zus kanker word geconstateerd zijn wij dan ook met z’n allen zeer betrokken bij haar ziekte, helaas Liza sterft op 50-jarige leeftijd in 2006 aan de gevolgen van longkanker. Zoals iedereen die dit meemaakt, probeer je de draad weer op te pakken en door te gaan met je leven. Maar doorgaan met je leven is moeilijk als 4 maanden later mijn broer na een hartstilstand niet meer wakker wordt. Hans werd maar 52 jaar. In 2008 moeten we ook afscheid nemen van mijn vader en sterft ook Edwin van de Jagt op de veel te jonge leeftijd van 26 jaar aan de gevolgen van kanker, Edwin was een hele goede vriend van mijn dochter Ninja en schoonzoon Ivo.

Je verandert na zoveel ellende, je probeert zo gezond mogelijk te leven en probeert alles uit het leven te halen wat er in zit. Zelf ben ik een fanatiek jogger geworden. Als in 2010 bij mijn broertje Jan de diagnose longkanker word geconstateerd is dit voor ons de zoveelste schok, hoe kan dat? Weer één? Waarom? Jan was zeer levenslustig en was ervan overtuigd dat hij weer beter zou worden. Tijdens een bbq bij mijn broertje had Ivo een goed idee, waarom gaan we niet de Alpe d’ Huez op met z’n allen? En waarom dan niet voor het goede doel? ‘Ja leuk’, zeiden er veel in koor en, na vele flesjes bier achterover geslagen te hebben, ‘doen we wanneer? ‘Nou in juli of zo?’. Maar dat was al over 6 weken? Volgens Ivo was dit allemaal mogelijk en hij realiseerde dit, zorgde voor sponsors, kleding en een accommodatie.

In deze 6 weken werd er hard getraind en (veel) appeltaart gegeten! Daarnaast sloten er al wat meer wielerliefhebbers aan om mee te trainen. 2,5 Week voordat we de Alpe d’ Huez op zouden gaan stierf Jan op 48 jarige leeftijd aan kanker. Hij heeft het helaas niet meer mee mogen maken. Op 23 juli 2011 hebben wij de Alpe d’ Huez bedwongen. Het was zwaar, mooi en heel emotioneel, maar een dag om nooit te vergeten. Daarnaast werd er meer dan € 4000,00  ingezameld voor het KWF. Nog voordat we terug gingen werden er al plannen gemaakt om dit nogmaals te doen. Hiervoor werden sponsors gezocht, wielertenues ontworpen en gemaakt. Dit is allemaal gerealiseerd, met veel hulp van andere, door Ivo. Verder werd TeamTimmerman, wat vorig jaar bestond uit 5 wielrenners en 2 joggers, uitgebreid tot wel 16 wielrenners en 6 joggers!

Audrey van Beek-Timmerman