TeamTimmerman rijdt Mergellandroute

Na een week lang twijfel, wat doet het weer? blijft het wel droog? Wat zullen we doen, zijn wij zondag 14 oktober om 07.00u vertrokken naar het zuiden van Limburg. Door velen onder ons wordt het al ‘ons tweede thuis’ genoemd. Dit keer ging de reis niet met een Nissan Qashqai, maar met een mooie Renault Grand Scenic, beschikbaar gesteld door Kroom BV met als bestuurder Arjan van den Hoek. Andy Plasmeijer, Robert van Loon en Timo Peters vulden de overige zitplaatsen. Huib Peters was al rode bloedlichaampjes aan het sparen, want die was al enkele dagen in Limburg om het parcours te verkennen.

Na een zeer voorspoedige reis kwamen wij om 09.00u aan op Camping Oriental in Berg en Terblijt. De fietsen werden klaargezet en het TeamTimmerman tenue werd aangetrokken. Huib was intussen ook gearriveerd en er werd besloten om eerst nog even een bakkie koffie te doen. En iets voor tienen vertrokken we, met als doel het fietsen van de Mergellandroute. Was er de hele week twijfel of het wel mooi weer zou zijn, die twijfel was nu wel weggenomen. Het was wel koud, maar we hebben het de hele dag droog gehouden.

Met in ons achterhoofd de ‘lekke banden classic ‘van  de vorige keer in het Limburgse landschap (zie ons verhaal op www.teamtimmerman.nl/teamtimmerman-rijdt-mergelland-route/) hadden we nu de hoop dat ons dat bespaard zou blijven. En na een aantal keren, hé hier hadden we vorige keer een lekke band…, leek het ook te gaan lukken om zonder lekke banden de dag door te komen. Helaas, bovenop de Epenerbaan in het Vijlenerbos, was het dan na  45 kilometer toch raak. Een lekke band voor Huib. Andy, dit ligt niet aan Specialized, maar aan het merk Schwalbe! Na dit oponthoud fietsten we weer verder richting Vijlen.  De plaatselijke paaldans-vereniging aldaar had geen voorstelling, dus dat clubhuis fietsten we voorbij.

Via de zeer steile Eyserbosweg verplaatsten wij ons richting Schin op Geul. Daar lag de nog steilere Keutenberg (22%!!) op ons te wachten. In het plaatsje Klimmen (hoe toepasselijk deze dag)  werd de ’ wat verlate’ (het was inmiddels 14.00u)lunch genuttigd. De uitsmijters en de koffie smaakte prima in Lunchroom Pleinzicht.

Helaas werden we opgeschrikt door een naar telefoontje. Direct daarna werd besloten om de route korter te maken en direct naar de camping te fietsen. De route ging nog wel even over de Cauberg, dit jaar ook weer scherprechter in het WK wielrennen van afgelopen september. Gelukkig hadden we tussendoor al doorgekregen dat de situatie in Kudelstaart sterk verbeterd was.

Om kwart voor vier kwamen we weer aan op de camping. Helaas is het door omstandigheden (weer) niet gelukt om de Mergellandroute uit te rijden, maar dit gaat vast nog wel een keer lukken. In het druk bezochte camping- café lukte het ons om nog aan 5 biertjes te komen. Uiteraard smaakte deze weer heerlijk en na een warme douche, werd de terugreis weer ingezet. Om 18.30u reden we De Rietlanden in Kudelstaart weer binnen.

TeamTimmerman heeft het seizoen in stijl afgesloten, na het hoogtepunt in september, ‘het Alpe D’Huez weekend’ , zit het fietsseizoen er nu wel op voor de meesten.

Tot volgend jaar!

Volg ons op internet: www.teamtimmerman.nl
Of op facebook: www.facebook.com/teamtimmerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *