Tour de Poel 2013

Zondag 29 september werd door TeamTimmerman en Aalsmeer Fietst voor het eerst de Tour de Poel georganiseerd. Doel van beide stichtingen is om via de fietssport geld in te zamelen voor goede doelen. De opbrengst van deze editie gaat in zijn geheel naar de Stichting Kinderen van Timau.

Het weer was ons goed gezind deze mooie laatste zondag van september, alleen de wind maakte het voor de meeste deelnemers toch nog een zware tocht, maar gelukkig deed de zon goed zijn best de mensen voor waar nodig warm te houden, en er is geen enkel spatje regen gevallen, en dat zo laat in september. Een fietstocht van 40 of 100km kon worden gedaan, door de mooie omgeving van Aalsmeer met de Poel als stralend middelpunt.

Nadat er was ingeschreven bij Health & Sports Club Aalsmeer, kregen alle deelnemers een lekker stukje fruit aangeboden door de firma Levarht. Halverwege de route was er gelegenheid om een kopje koffie met appelgebak te nuttigen bij Ab Muller, die voor deze speciale gelegenheid open was en van iedere verkochte appel punt een euro zou doneren aan ons goede doel. Ook was daar een stand van Balk Rijwielen om een evt. technisch ongemak aan de fiets snel te kunnen verhelpen.

De moe gefietste deelnemers kregen bij de finish nog een mooie bidon en de reacties over de mooie en goed aangegeven route waren zonder uitzondering positief. Enige minpunt dat genoemd werd was de harde wind, en dit nemen wij mee naar volgend jaar, wanneer wij zeker van plan zijn een Tour de Poel 2 te organiseren.

Wij danken alle sponsors en vrijwilligers voor een uitermate goed geslaagde eerste versie van de Tour de Poel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *